Het is een enorme hype voor vrijgezellenfeesten: de escape room. Je wordt met elkaar opgesloten in een ruimte en door middel van puzzels, raadsels en hints moeten jullie de uitweg vinden. En dat is nog niet zo gemakkelijk. Daarom hebben wij een drietal tips voor je op een rij gezet, zodat je goed voorbereid het avontuur aan kunt gaan!

 

 

 

Tip 1: Verdeel de taken

Als kip zonder kop door de escape room rennen, is niet de oplossing om te ontkomen aan de ramp. Je ontsnapt alleen wanneer je de taken onderling goed verdeeld en puzzels samen oplost. Splits het team daarom op in koppels en probeer niet verzeild te raken in discussies.

Tip 2: Niet te moeilijk denken

Bijna iedereen moet de raadsels in een escape room op kunnen lossen. Loop je vast, vraag dan een van je vrienden om mee te denken. Hij of zij heeft er namelijk een andere kijk op en ontdekt zo mogelijk wel de oplossing. Daarnaast raden we je ook aan om goed je ogen open te houden en te zoeken naar bijzondere voorwerpen in de kamer. Deze heb je namelijk nodig om de escape room uit te komen.

Tip 3: Vraag een aanwijzing

Ontsnappen is echt niet gemakkelijk, want slechts een klein aantal deelnemers vindt zonder aanwijzingen de uitgang van de escape room. Hebben jullie er alles aan gedaan, maar komen jullie de escape room echt niet uit? Vraag dan om een aanwijzing. De hints die gegeven worden wijzen je in de goede richting.

Na het uitvoeren van deze praktische tips kan het echte werk beginnen, namelijk het ontsnappen uit de escape room. Bekijk alvast alle escape rooms die beschikbaar zijn voor een vrouwen vrijgezellenfeest of mannen vrijgezellenfeest. Wij werken samen met partners door heel Nederland, dus er is altijd een spannend vrijgezellenfeest te organiseren bij jou in de buurt!

Selecteer een Afleverpunt