Vrijgezellenfeest tips

Een vriend of vriendin van je trouwen en wil jij voor een te gek vrijgezellenfeest organiseren? Volg dan onze vrijgezellenfeest stappenplan met daarin slimme tips en handige ideeën voor een topfeest:

Dit zijn de gouden regels om de organisatie zo goed mogelijk te laten verlopen:

Stappenplan vrijgezellenfeest

Stap 1. Samen het feest organiseren

Vraag een goede vriend of vriendin om je te helpen met het organiseren van een vrijgezellenfeest. Samen kom je namelijk op nog leukere ideeën. Start met een brainstormsessie waarin niets te gek is. Wij raden aan om het vrijgezellenfeestje te organiseren met maximaal twee personen, anders heb je chaos. Wacht niet te lang met het boeken van de locaties en activiteiten, aangezien populaire activiteiten en data snel volgeboekt zijn!

Stap 2. Bepaal de datum van het feest

Plan het feest niet te dicht tegen de bruiloft aan, maar minstens 2 weken ervoor. Zo gun je de de vrijgezelle vrouw of vrijgezelle man de tijd om bij te komen van alle inspanningen.

Stap 3. Nodig de juiste groep vrienden of vriendinnen uit

Het uitnodigen van de juiste groep vrienden of vriendinnen van de vrijgezel kan nog best lastig zijn. Maak vooraf een lijstje van wie jullie denken die uitgenodigd moeten worden en vraag dan aan de ceremoniemeester of je de gastenlijst van de bruiloft mag zien. Vergelijk jouw lijstje met de gastenlijst en nodig alleen de mensen uit die ook op de gastenlijst voor de bruiloft staan. Licht vervolgens deze vrienden of vriendinnen ruimschoots van te voren in, zodat ze de datum van het vrijgezellenfeest vrij houden. Vanzelfsprekend wel iedereen instrueren dat het geheim moet blijven!

Stap 4: Budget vrijgezellenfeest

Houd rekening met ieders budget en maak daarom vooraf de kosten bekend. Maak ook een goede afweging tussen leuke en noodzakelijke dingen tijdens het vrijgezellenfeest. Eventueel kun je ook vooraf vragen wat ieders budget is voordat je start met de voorbereidingen.

Stap 5. Locatie van het vrijgezellenfeest

De locatie is een van de belangrijkste dingen tijdens het vrijgezellenfeest. Kies een centrale plaats die voor iedereen goed te bereiken is. Uiteraard is de locatie wel afhankelijk van het soort activiteit, maar zorg dan dat het feestje ’s avonds in een uitgaansgelegenheid dichtbij de locatie is.

Stap 6. Welke activiteit ga je doen?

Een sportieve, creatieve of erotische vrijgezellenactiviteit? Je hebt heel veel keuze om het ultieme vrijgezellenfeest te organiseren, maar begin altijd bij de vrijgezel. Wat vindt hij of zij leuk? Twijfel je of een activiteit wel goed past bij het vrijgezellenfeest, vraag dan in de vriendenkring of het bij hun in de smaak valt. Vergeet niet de vrijgezel een hele foute outfit aan te trekken!

Stap 7. Boeken!

Vraag altijd eerst een offerte aan bij degene waar je een activiteit wil doen. Vervolgens laat je iedereen betalen en zet je de offerte om in een boeking. Vraag eventueel om een schriftelijke bevestiging van de afspraak en betaal de rekening nadat het vrijgezellenfeest is geweest.

Stap 8. Het draait om de vrijgezel

Als organisator moet je altijd er voor zorgen dat het een onvergetelijke dag wordt voor de vrijgezel. Zorg daarom dat je alles strak hebt geregeld, dat de groep bij elkaar blijft en dat je een leuke toespraak hebt om het vrijgezellenfeest te openen of te sluiten.

Boeken maar!

Extra tips en ideeën

Tip 1: Maak tijdens de dag foto’s en maak er een leuk fotoboek of een fotolijst voor meerdere foto's van om tijdens de bruiloft cadeau te geven. Eventueel laat je de vrienden en vriendinnen een persoonlijke boodschap erbij zetten.


Tip 2: Koop een T-shirt voor de vrijgezel met opdrachten voor gegarandeerd succes tijdens het vrijgezellenfeest! Neem een stift mee en laat de bruid of bruidegom alle vakjes afgevinkt hebben. De T-shirts zijn er vele kleuren, maten en uitvoeringen.Direct een T-shirt kopen!Tip 3: Maak de vrijgezel goed herkenbaar met een sjerp, buttons of andere accessoires. Bekijk de leukste accessoires voor een vrijgezellenfeest. 

Je vindt hieronder een groot aantal tips en ervaringen voor vrijgezellenfeesten mannen en vrijgezellenfeesten vrouwen welke zijn ingezonden door onze bezoekers. Aan jou om te beoordelen of deze opdrachten of activiteiten acceptabel zijn. Gebruik onderstaande lijst om een indruk te krijgen van wat er mogelijk is. Hoe je het een en ander invult is je eigen verantwoordelijkheid!

 

 

 

 

Zelf een tip plaatsen
Naam
E-mailadres
Plaats
Foto
Titel
Tip
 • "Super dinerspel!"
  Hou je van lachen, gieren en brullen? Dan raad ik de dinerspellen van Dinerspel.nl zeer aan! Ze bieden super leuke moorddiners aan voor vrijgezellenfeestjes of bedrijfsuitjes. Voor ons was het fantastisch! Alles verliep zeer vlot en alles was overheerlijk! Zeker een aanrader om te doen. Wij hebben een arrangement gekozen waar we eerst 3 kwartier mochten aperitieven om vervolgens in leuke sferen te beginnen met het spel. Iedereen was ondertussen helemaal klaar om in zijn rol te kruipen. Het was een avond om niet meer te vergeten!
  Geplaatst door: Margriet uit Utrecht
 • "Workshop Handjobs"
  Ik geloof dat ik nog nooit zo hard heb gelachen! Bij ons kwam een vrouw aan huis die ons een workshop gaf in aftrekken. WEL 21 TECHNIEKEN! Het koste ons 15 euro per persoon en we gingen naar huis met flinke spierpijn en een ontzettend mooi diploma. echt een aanrader en supergoedkoop. Ze doen het allemaal heel netjes en zeker niet ordinair.
  Geplaatst door: Denise uit Enschede
 • "Vrijgezellenfeest in Brabant"
  Voor een vrijgezellenfeest in Brabant ben je bij ons aan het juiste adres. Op www.gijenik.nl vind je een aantal leuke opties om je vrijgezellenfeest te vieren bij Cafe Gij&ik. Van de lunch tot het diner, van de activiteit tot een avondje stappen. Wij maken jouw vrijgezellenfeest compleet!
  Geplaatst door: Café Gij&ik uit Gemert
 • "Voor 1 dag model"

  Voor 1 dag model!

  Ik moest een vrijgezellenfeestje voor mijn zus organiseren en hoorde dat je bij www.fotofeestje.nl mooie glamour-fotoshoots kan laten maken! Voor 1 dag model zijn, dat leek ons wel wat! Samen met haar vriendinnen, collega's en enkele familieleden werden we opgemaakt, gestyled, kregen we een echte modellen-coaching en niet te vergeten hele mooie foto's, individueel, maar ook prachtige groepsfoto's en dat alles met hapjes en drankjes, muziek en een hele hoop lol! Zelfs mijn oma van 75 jaar vond het fantastisch! Echt een aanrader!!

  www.fotofeestje.nl

  Bedankt lieve mensen van Fotofeestje!!

  Geplaatst door: Karin Verstap uit Maastricht
 • "Cursus erotische massage"

  De cursus erotische massage was echt geweldig, gevonden via deze site! Rubriek erotisch ;-)

  We hebben een gezellige, sfeervolle en leerzame vrijgezellenavond gehad. We hebben onderling ook heel wat afgelachen maar ook serieuze aantekeningen gemaakt om alles in de praktijk kunnen brengen. de mannen van ons waren erg benieuwd en hebben zeker nieuwe ervaringen opgedaan, ik hoor regelmatig het vuurtje maken en gehakt ballen draaien voorbij komen.

  Geplaatst door: Sandra uit Nieuwkoop
 • "Vrijgezellenfeest"

  Neem een stift mee en zorg dat alle vakjes afgewerkt worden! Wil je dat hij of zij extra opvalt, bestel dan een t-shirt in kleur. Tevens ook t-shirts voor de begeleiding van de vrijgezel. Klik hier voor alle shirts!

  Geplaatst door: Vrijgezellenfeest.nl uit Alphen aan den RIjn
 • "Isupermodel "

  De "isupermodel experience" is een super vrijgezellenfeest met een glamour fotoshoot! Voor mijn beste vriendin wilde ik het perfecte vrijgezellenfeestje organiseren. En het wax geweldig!! We kwamen aan in een prachtige, professionele fotostudio waar we ontvangen werden met hapjes en drankjes, opgemaakt en gestyled gingen we naar de fotostudio waar we werden gefotografeerd als echte supermodellen. Voor mijn vriendin heb ik de mooiste foto\'s vergroot tot een posterformaat en bij mij thuis hangen er ook een paar foto\'s aan de muur! De " isupermodel experience" is echt een aanrader!  Geplaatst door: Tess uit uit Elst